onsdag, august 17, 2005

Klar, ferdig, gå

I sommer har jeg hatt bryllups-maraton - for å ikke si stafett (hvor jeg har løpt alle etappene selv). Tre bryllup tre helger på rad kunne tære på kreftene bare ved tanken. Men nå når det er over, ser jeg med lettelse på hvor greit det har gått.

Bryllup nr. 1: Gospel-vielse
Først ut var Else Jorunn (EJ) og Jan Sigve. EJ er dirigent og primus motor i Gospelsambandet, og var pådriveren for å få startet koret for 5 år siden. Når hun nå stod brud, var det for henne naturlig å invitere hele hjertebarnet - altså en bunsj med korister og musikere til bryllulpsfest i Stavanger.

I kjerka var det ikke organist, for på galleriet stod 14 sangere i lilla kapper, med fult band til, og sang "All things come of Thee, Oh God" mens bruden svevde oppover midtgangen. Underveis i vielsen var det vi som stod for musikken og sangen - og dette må sies å vireklig være et bryllup skreddersydd for å speile hvem EJ er!

Bryllup nr. 2: Barndomskjæresten
Helga etterpå gikk turen til Oslo, hvor min barndomsvenninne fra Japan, Hilde Miho, giftet seg med sin kjære Oddbjørn. Hilde er den vennen jeg har hatt lengst i hele verden; Vi har praktisk talt kjent hverandre hele livet. Dermed var det litt rart og uvirkelig å se henne gifte seg. Men ja, hun så virkelig lykkelig ut.

Jeg traff i dette bryllupet mange gamle venner fra Japan-tida; slike som familien Sandvik, Ellen Knobloc og Kristine Stangeland. Vi hadde uten tvil mye å prate om mellom talene denne kvelden, og møttes dessuten til en kort prat på kafé i hovedstaden dagen derpå.

Nå er det imidlertid et problem ved denne historien (som jeg også har påpekt ovenfor Hilde): Nemlig det faktum at sommeren da vi var 5 år, så giftet jeg meg med henne. Både "prest" og vitner var til stede... i form av sjalu kamerater som også ville gifte seg med henne. Så Oddbjørn... hun er egentlig min!

Spøk og nostalgiske minner til side: Det var virkelig et flott bryllup på Hotel Opera. Og jeg hadde en god natt på samme hotell - for jobben (Miki Travel) sin regning. Jeg ønsker derfor dere et flott liv sammen. Oddbjørn virket absolutt som en grepa kar fra nord!

Bryllup nr. 3: Journalistene
Sist, men ikke minst, var det kommet til Reidun og Tommy sin storslåtte dag. I dette bryllupet var jeg pianist, i tillegg til at jeg og Marit sang "You Raise Me Up", og det syntes jeg var både et gøy og ærefult oppdrag. Reidun studerte jeg med på Mediehøgskolen Gimlekollen, og selv om hun valgte "feil" linje (altså avis og nett), så er det blitt en bra sportsjournalist ut av ho. Mens hun jobber i Bergens Tidende, møtte hun sin tilkommende (som forøvrig er fra Askøy) i rivalen Bergensavisen.

Et stilfult bryllup etter min smak var absolutt dette, hvor vi etter vielsen ble fraktet med innleid katamaran fra Sandviken ut til Meland Golfklubb hvor festen ble holdt til langt ut på natt. At jeg skulle opp og ha sending formiddagen etterpå la ikke demper på den gode følelsen jeg hadde denne dagen. Flott bryllup, med gode taler og nam-nam mat!

Tre forskjellige, men flotte bryllup i en hektisk sommerhverdag! Håper alle parene blir lykkelige sammen!

1 kommentar:

agk sa...

Er det bare bildequaliteten, eller har unge Hauge lagt ann bart og skjegg, a.k.a. smultring?