mandag, august 11, 2008

"Himla japaner"

Noen ganger blir jeg oppgitt. Det er ting i Norge og kulturen her jeg ikke liker. Jeg reagerer og blir irritert, men som oftest er det bare Johanne som får høre det. Da ler hun litt av meg, og sier: "Du, din himla japaner!".

En av disse tingene som i sommer har irritert meg, er nordmenns trang til å kle av seg. Det har krydd av gutter og menn i bar overkropp over alt. På stranda eller hjemme i hagen plager ikke dette meg. Men når jeg går i byen, på kjøpesenteret, i fornøyelsespark eller andre offentlige steder så synes jeg det er ubehagelig og forferdelig unødvendig... Dessuten gir disse guttene uttrykk for en voldsom selvtillitt. Jeg synes rett og slett det blir inbilsk.

Jaja... sånn er jeg. Da hjelper det å ha en bestevenn som smiler og får meg til å innse at det finnes viktigere ting i verden.

2 kommentarer:

Ingar T. Hauge sa...

Får assosiasjoner til en viss Øystein Sunde-sang av nyere dato, jeg. Selv om jeg kan si meg litt enig. Japanerne skjønner det heller ikke, de sier alltid noe sånt som "hvorfor ødelegger nordmenn frivillig den fine hvite huden sin?" Jaja...

totliii sa...

eg o va enige. andre plasser i verden ser du skilter rontom på offentlige plasser der d står dress-code; for eksempel ska øvekroppen allti vara tedekte å sko på beinå e et must. lure folk!

japanerar e vanskligge å forstå.