onsdag, juli 05, 2006

Kjempeinnsats fra Tyskland

Da var Tyskland ute av VM, og en helt utrolig stemning som har rådd rundt i landet har begynt å dabbe av. Det har vært helt utrolig, med sinnsykt mye folk, både tyskere og andre nasjonaliteter som har sett på fotball og feiret seire (evnt. druknet tap) til langt på natt. Og best av alt: Det har gått rolig og pent for seg, og alt har bare vært gøy.

Mediene her nede skriver en del, og skryter av Tysklands innsats, og, utrolig nok, uten å henge ut noen som syndebukk. En annen interessant refleksjon er denne: For første gang siden 2. verdenskrig har tyskerne virkelig turd å vise patrioisme. Flaggene har vaiet, og tyske sanger blir sunget over alt. De har virkelig hatt en grunn til å være stolt av å være tysk.

Selv var vi til Frankfurt på lørdag, og prøvde å få billetter til Brasil/Frankrike-kampen på svartebørsen. Det skulle vise seg å bli vanskelig. Vi så noen betale € 600 for en billett, og det var for mye for oss. Derfor dro vi inn til sentrum, og så heller kampen på storskjerm. Jeg skal ikke si hvor mange hundre tusen mennesker som var der, men det var ikke få! Kjempegøy. Og nordmenn traff vi også.

Nå skal jeg til Italia i helga og se finalen derifra.

Ingen kommentarer: