lørdag, september 30, 2006

Den gang da pappa tok feil

Det var en flott fredagskveld, hvor vi hadde vært på kino og været var herlig og varmt, selv om klokka var nesten passert midnatt.

Jeg skulle bare kjøre de andre hjem, men så enkelt skal det vel ikke være? For idet vi går ut av bilen, er det noen som kommenterer den merkelige "ssssss"-lyden som kommer fra ett eller annet sted. Og; joda... jeg kan ganske kjapt konstatere at vi har punktert.

Men hvordan i all verden har det skjedd? Jo, nå skal dere høre. Pappa sa før han reiste til Japan at dekkene var litt slitte, men skulle nok klare seg ut sesongen. Vel... Pappa, du tok feil. Etter en "obduksjon" av dekket i dagslys i dag, kan jeg sitere rapporten min på dette:

"Det synes undertegnede med all tydelighet at det er slitasje som er ene og alene grunnen til det oppsiktsvekkende store hullet som har oppstått i bilens høyre forhjul."

Vel, det er faktisk ikke hele historien. For ikke nok med at vi hadde satt bilen et sted hvor det ikke var gatebelysning. Nei, jeg kunne heller ikke finne jekk eller verktøy i bilen til å få av dekket med, selvom jeg i etterkant (og i dagslys) har funnet ut at det faktisk var alt jeg trengte i bilen. Ihvertfall... Løsningen ble dermed: Raid i garasjen til foreldrene til de jeg hadde kjørt hjem - alt i stillhet, for å ikke vekke noen. Jeg følte meg som en innbruddstyv der jeg snoket rundt.

Enden på visen var ihvertfall at vi fant det vi trengte, og jeg fikk byttet dekket, i lys fra en mobiltelefon. Så nå må jeg ut og kjøpe nye sommerdekk. Litt tidligere enn jeg først hadde tenkt, men greit nok. Kanskje jeg like greit skal bytte til vinterdekk nå med det samme...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg protesterer mot denne bakvaskelsen. Jeg tar aldri feil. Men jeg forutsatte pen kjøring, og ikke nattlige utflukter med bilen full av folk og stor fart i svingene.

Ingar T. Hauge sa...

Arama...

Liv Iren og Håkon sa...

Liten intern familieoppvask her eller?

Anonym sa...

Hei Torgeir! Når skal vi få komme på besøke til deg? :-) Nå sitter jeg oppe å venter på at min mann skal komme hjem fra guttekveld. Kunne jo gått og lagt meg, men er ikke trøtt. Sol og Turid og Mari har jo vært i Riga denne uken. Og gjett hva? De har blitt veldig kulturelle siden de gikk på Gimlekollen. De har vært på kunstmuseum og greier der nede :-) Var uansett koselig å se deg her om dagen - i smauet til Sol og Turid. Håper vi sees snart igjen. Reidun.