tirsdag, mars 20, 2007

For en HÆLJ!

Å reise fra Bergen på helgetur til Ungdomshælja; Firestarter på Vegårshei i sør er ikke bare-bare når kalenderen viser mars. Det skulle vi i Seraf få erfare.

Vi satset på Haukeli, men allerede før vi startet fra Bergen kom det meldinger om kolonnekjøring der. Optimistisk eller naivt; vi lot ikke humøret bli ødelagt av den grunn.

Tre timers venting i tunnel, med usikkerheten det innebar, endra på dette for noen. Andre valgte å holde en oppvarmingskonsert når først akustikken var som den var.

Resultatet var ihvertfall at vi ikke rakk fram til Vegårshei til klokken 19, hvor vi skulle være forsangere på åpningsmøtet. 13 og en halv time satt jeg bak rattet. Det er nok, det...

Men når vi først møtte opp, så hadde vi en fabelaktig helg. Firestarter er virkelig et imponerende årlig prosjekt - og noe som hele bygda samler seg om. Vi i Seraf ble behandlet helt utrolig bra, med alt vi trengte dekket, og mer til. Og ikke nok med det; Vi fikk tilbakemeldinger om at mennesker fikk noe av oss gjennom sangen og musikken, og Seraf har en evne til å gi oss på scenen noe også. Deilig! :)

Når vi skulle hjem, så valgte vi Sørlandet, siden det også nå var usikkert over fjellet. Ettersom vi sang helt til siste sekund av stevnet, så var vi ikke på veien før klokka 16.

Denne gangen kom vi til Stavanger. Der var det stopp. På grunn av storm var ferjene innstilt. Utrolig nok var det lite annet enn smil og latter også av denne vendingen. Mange syntes nok det var utrolig hvor mye som kunne hende på ei helg. De fleste valgte andre løsninger enn å sove i bilen; noen tok inn på hotell, mens andre dro hjem til Stavanger-folk i koret. Det fungerte godt det. Og mandagen tok vi som en ekstra fridag. Ikke nok med det, men været var til og med ypperlig siste dagen av reisen! ;)

Resten av mandagen brukte jeg sammen med Johanne. Kanskje det var en overflødig opplysning? ;) hihi.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ungdomshæ(tjukk-)lja var alltid tidenes happening. Men, kanskje årets eneste happening også der borte. Kjekt? Trives i Bergen?

Torgeir Hauge sa...

Sondre? Av alle... hvordan fant du veien inn her? Så hyggelig å høre fra deg. Du, det var helt topp helg og ja, jeg trives i Bergen. Hvor holder du deg? Og vokste du opp med Ungdomshæ(tjukk-)lja?

Ingar T. Hauge sa...

Som nevnt på min blog stod vi også fast på søndagen, vel og merke på andre sida av Boknafjorden. Kom frem til Lyngdal kl. 5 på natta, etter minst fem timer i ferjekø.