torsdag, august 02, 2007

Du æ ikkje et dyuår!


Årets UL i Haugesund er over, og nok en gang må jeg erkjenne at dette er et KONGE arrangement. Hvert år kommer jeg hjem med masse inntrykk og påfyll av den gode sorten.

Til tross for dårlig vær var det få grinete folk å se. Alle så ut til å ha det bra, og lokalitetene i år var kjempegode, med alt på en plass. UL har vokst seg så stort nå, at det er få steder det er rom nok til alt og alle på en og samme plass.

Jeg og Johanne bodde hos farfar på Karmøy (telt og sovesal frister ikke særlig lenger...), og hadde hele kjelleren for oss selv. Spiste frokost der hver morgen, men ellers var vi stort sett på stevneområdet. Det var forøvrig farfar også enkelte dager, blant annet som frivillig medarbeider. Sprekt! :) Det ble en del slekt, og mange nye ansikter for Johanne. Stakkars, men hun var veldig flink! :)

Bibeltimene
Jeg hadde kanskje mest forventninger til bibeltimene, fordi de av erfaring pleier å være gode på UL. I år ble jeg likevel litt skuffet. Det ga meg ikke så mye som jeg hadde håpet. Denne sakens tittel er forøvrig hentet fra den første bibeltimen, som i stor grad handlet om at vitenskapens definering av mennesket som pattedyr ikke stemmer.

Asbjørn Handeland, som hadde bibeltimene, hadde en fantastisk måte å si dyr på (et ord han brukte mye), og lydene som kom ut av munnen hans kan vel lettest beskrives som "dyuår". Ikke temaet som engasjerer meg mest (jeg personlig synes ikke slike vitenskapelige definisjoner rokker ved verken Gud eller mennesket...), men setningen "Du æ ikkje et dyuår!" ble en gjenganger gjennom hele UL.

Kveldsmøtene
Hver kveld klokken 20 var det møter. Her var det masse folk og det hele bar preg av god musikk, god forkynnelse og i det hele tatt høy kvalitet. Høydepunktet under årets UL var for min del misjonærinnvielsen på møtet fredag. Siden jeg kjenner litt begge parene som ble innvidd, så var det ekstra flott. Og endelig har NLM begynt å våge seg utpå fornying i formen her. Innholdet er det gamle, mens formidlingen blir fornyet. Veldig flott!

Sangen og musikken
"Du bøyer deg ned og hever mitt hode.
Du holder meg fast og jeg er fri,
Din død blir mitt liv.
Du bar all min skam, jeg bæres av nåde.
Jesus du er, Jesus du er, ubeskrivelig!"


Flott sang, skrevet spesielt til årets UL.

Utrolig proffesjonelt
Selv om UL strengt tatt har som mål å være "best på innhold", så må jeg si jeg er kjempeimponert over hvor proffesjonelt også alt sammen er. Det har etter hvert blitt en god kultur her, hvor alle får levere sitt beste; den beste musikken og sangen, den beste lyden, den beste bildemiksen og det beste lyset, de beste talene og, ja, rett og slett det beste arrangementet. Håper denne utviklinga får fortsette.

UL 2008: Kongeparken
Fra og med neste år vil UL endre seg noe. Ikke i innhold, og forhåpentligvis heller ikke i kvalitet. De siste årene har stevnet vokst seg så stort at det er få steder i landet hvor det finnes haller og fasiliteter som er store nok. Dette, i tillegg til at det er en stor påkjenning for de lokale frivillige å jobbe med et så stort prosjekt, gjør at en ønsker å arrangere UL i Kongeparken permanent. Dette vil i første omgang være et prøveprosjekt, men det innebærer ihvertfall at det de neste par-tre årene vil være lolalisert i Ålgård. Spennende tanker.

Jeg gleder meg til å se hvordan det blir. Forrige UL i Kongeparken var i hvert fall min favoritt.

3 kommentarer:

lene sa...

Hurra for UL! D va knall!:D Kongeparken blir nok minst like bra, håpe eg!

Liv Iren og Håkon sa...

det var min favoritt og! gleder meg!

Linda sa...

UL e herlig.:) Mitt høgdepunkt va btw bibeltimane, som ej syns va heilt fantastiske! No tru ej det e tid for å gå i fryseren etter en is...:)