torsdag, oktober 16, 2008

Mitt liv så langt

Siden bloggen min heter Torgeirs liv og tanker, så tenkte jeg det kunne være artig å lage en tørr liste over hvor jeg har levd livet mitt så langt. Litt selvsentrert, kanksje... men det er jo min blogg dette. :)

1982: Vi begynner med starten. Jeg ble født på Arima sykehus i Kobe, Japan. Datoen var 12. mai. To eldre søsken; Harald, som rett etter ble 5 år, og Reidun, som ble 3. Allerede samme sommeren flyttet vi, fordi mamma og pappa var ferdig med språkskolen.

1982-1984: Tamashima. En liten, japansk småby. Jeg husker naturlig nok ikke noe fra disse årene.

1984-1985: Karmøy. Som misjonærer flest hadde mamma og pappa også hjemmeopphold på 1 år. Vi bodde i farmor og farfar sitt hus på Tjøsvoll.

1985-1989: Kurayoshi. Tilbake i Japan, og jeg begynte bl. a. i barnehage. Eneste lyslugg blant mange svarthårede. Stakk jeg meg ut? Kanskje det... :) Her lærte jeg meg japansk, og syklet rundt dagen lang. 5 år gammel ble jeg storebror til Ingar. Vi bodde alle 6 i en enebolig som var 72 kvm stor. Jeg har veldig mange gode minner fra Kurayoshi, og det kjennes fremdeles litt som å komme hjem når jeg besøker stedet.

1989-1990: Det var på tide å begynne på skolen. 1. klasse gikk jeg på Grindhaug Skole på Karmøy. Dette året er eneste barneår jeg husker fra Norge. Jeg la om dialekten fra bokmål til kamøysk. Japansken glemte jeg fort...

1990-1996: Tilbake i Japan. Språket kom tilbake med en gang, men denne gangen med en annen dialekt. Vi bodde alle 6 årene i Kobe, og jeg gikk på Den Norske Skolen fra 2. til 7. klasse. Spilte base ball og piano, og lekte utrolig mye, både ute og inne. Det var i Kobe jeg var født, og byen ble nå min igjen.

1996-1998: Vi var ferdige i Japan på uviss tid. Kjøpte oss hus på Askøy, utenfor Bergen. Jeg begynte på Danielsen ungdomsskole. Savnet Japan mye, men fikk også mange gode venner, og trivdes litt etter litt i dette merkelige landet.

1998-2001: Måtte bort fra Bergen. Begynte på Lundeneset vidaregående skole, utenfor Haugesund.

2001-2002: Miljøarbeider på Kongshaug Musikkgymnas i Os, utenfor Bergen.

2002-2004: Journalistikk-studiet på Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand.

2004-2005: Interkulturell forståelse på Norsk Lærerakademi i Bergen. Var endelig klar for å komme hjem til Bergen igjen.

2005-2006: Jeg hadde utsatt verneplikten i mange år. Prøvde først å bli fritatt, men ble etter hvert klar for å prøve denne manndomsprøven. Ble sendt til Tyskland, og tilbragte 10 utrolige måneder som sjåfør i NATO. Basen lå i Ramstein, 100 km sør-vest fro Frankfurt.

2006-2008: Mamma og pappa reiste til Japan igjen. Jeg ble boende i huset på Ask, og mye skjedde i livet mitt. Jeg ble sammen med Johanne Pauline i september 2006. Etter en stund fikk jeg meg en jobb i TV 2 som jeg trivdes med.

2008: Kjøpte meg min egen leilighet på Gyldenpris i Bergen. Forlovet meg, og skal gifte meg rett før året er omme. Når jeg ser på livet mitt kjenner jeg at jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått oppleve. Gud har virkelig vært god mot meg!

6 kommentarer:

lene sa...

Gøy å lesa! :) Du har opplevd litt meir enn meg i alle fall... Og forresten: digge briller du hadde! :)

Vibeke sa...

Kjære tid, så herlige bilder! Veldig kjekt å lese om livet ditt så langt:)

Johanne Pauline sa...

Ja saaant?!!

YVVE og CHRIS sa...

Hei gamle venn!
Kikket innom bloggen din via AG sin. Gøy å lese åssen du har det. Gøyalt innlegg dette her:)
Gratulerer masse med forlovelsen på etterskudd. Flott jente du skal gifte deg med:) Jeg giftet meg i fjor med mannen i mitt liv. Heilt topp å være gift! Gled deg:)
Klem,Yvonne Charlotte

frua i tua - Langtangen sa...

Hei.. Dette er vittig!
Jeg sitter å søker på bryllup på google. Også kommer bloggen til din kjære opp, også går jeg inn på din. Også ser jeg at du er en Hauge. Og jeg kjenner Hanne, som er gift med din bror altså godt. Og hvis du går inn på bloggen min, så kan du se et skjønt lite bilde av din skjønne lille niese litt nedpå siden. (ikke ansiktsbilde vel og merke).
Dette var morsomt. verden er ikke så liten.
Lykke til i bryllupsplanleggingen:)

Anonym sa...

chloe bags
chloe handbag
chloe handbags
chloe paddington bags
chloe paddington bag