fredag, januar 13, 2006

Disneyland Paris

Forrige helg (dvs. 6.-8. januar) fikk jeg overtalt min anti-kapitalistiske medsoldat Jarl til å bli med på spontantur til Disneyland Paris. Med leid Ford "Go Cart" Fiesta og store forventninger la vi i vei - og opplevelsene de sto i kø! Kjempeflott vær, masse folk; Og Disneyland er akkurat like morro som jeg husket det!

Mye folk i Disneyland. Overraskende, i grunnen, med tanke på at det er januar og off-season.

Jarl Omestad (radikal venstre-menneske og nesten-kommunist) lot seg rive med "syndens pøl" og gikk så langt at det vokste museører på hodet hans etter hvert. Ganske morsomt med slike fotobevis!

Det var diverse oppstyr rundt min nye favorittfilm, nemlig; Narnia. Her sitter jeg i selveste Heksa Hvits isstol, og i Disney Studio-delen av området var også kostymene til stjernene utstilt. Skuffende nok fant jeg ingen spor etter noen løve. Men så er han da heller ikke en tam løve, som Lewis skriver.

Adventureland er det reneste "guttelandet" i hele parken, og uten tvil et av de landene hvor jeg og Jarl hadde det gøyest, og fikk mest barndommen tilbake i oss. Vi sprang rundt, inn i denne hodeskallen, hvor Peter Pan og Tingeling kunne dukke opp rundt neste sving, og opp i Robinson-familiens store hus-tre, forbi kapein Kroks seilskute og inn i Pirates of the Caribians hule. Veldig gøy jah.

Og i skikkelig amerikansk ånd, så tentes både juletrelys og hele eventyrslottet i tusenvis av lys når mørket gjorde entré. Det var kanskje det eneste som var litt i overkant denne helga; at julenisse-Langbein gikk rundt og sang julesanger sammen med sine hjelpere overalt... vi nordmenn har tross alt gjort oss ferdig med jula for denne gang. Men greit nok...

Skulle gjerne vist dere alle bildene, men det er sikkert ikke interessant. Hehe. Gøy helg ihvertfall - uten tvil!

3 kommentarer:

silje sa...

Å kunne jeg bare bli barn igjen...

Anonym sa...

Håper du har lyst på en tur til altså! For JEG vil til Disneyland!! Siden du bare bor noen "timer" unna liksom! jeg og, men med fly! haha!

hva med Mai? en langhelg? hehe!

Liv Iren og Håkon sa...

SINNSYKT URETTFERDIG!! Gratulerer som onkel da! og husk å gå foran med et GODT eksempel!!