fredag, januar 06, 2006

Ramstein Air Base


Det er ikke en hvilken som helst bygning du ser her - det er hovedkvarteret (HQ) til NATO her i Tyskland. Sikkerheten er paa topp; vi maa hele tiden ha adgangskortet synlig (slik at de tungt bevaepnede vaktene ikke tror vi er terrorister og begynner aa plaffe loes paa oss ved en beklagelig misforstaaelse), vi maa bruke adgangskortene vaare i sluser baade for aa komme inn gjennom porten, for aa komme oss inn i selve hovedbygningen og for aa aapne enhver doer hvor vi har tilgang. Og alt dette, til tross for at ingen uten klarering faar komme inn paa basen.

Ja, dette er hverdagen pr. januar 2006. Min arbeidsplass er Motorpool, som har en haug med Mondeo-er, samt et par-tre Mercedeser (til bruk naar vi skal kjoere generaler med 3 eller 4 stjerner... Jippi!). Vaar jobb er aa kjoere... generaler, offiserer, papirer, til og fra flyplasser, byer, over landegrenser osv osv... For tiden er det rolig, og arbeidsdagen forholder seg stort sett slik:
Kl. 08.30: Hente og lese aviser (som foroevrig er paa tysk, saa jeg later mer som jeg leser enn jeg egentlig gjoer)
Kl. 09.00: Ta en tur i kaffebaren og kjoepe en kaffe (to go, hvis jeg ikke finner noen kjente i baren), for saa aa gaa til Drivers Lounge, hvor jeg leser e-post og nettaviser. Hvis jeg ikke traff noen kjente i baren, saa gjoer jeg det ihvertfall her. Vi sitter og slenger litt dritt om ledelsen og organiseringen i Motorpool, og ler av historier om hvordan nevnte ledelse dreit seg skikkelig ut.
Kl. 10.00: Faar beskjed om aa gaa og vaske og fylle diesel paa et par biler. Det er jo mildt sagt stress - vaskeautomaten KAN vaere vrien aa ha med aa gjoere av og til.
Kl. 11.00: Tar en laaaaaang lunch, enten paa HQ eller oppe paa det norske kontoret, som ligger paa andre enden av basen.
Kl. 13.00: Faar en telefon fra kontoret; de lurer paa hvor jeg er. Jeg spoer om det er kommet inn noen jobboppdrag, siden de spoer. Faar bekreftet mine mistanker om at det er det ikke.
Kl. 14.00: Faar beskjed om at jeg kan ta resten av dagen fri, hvis jeg kjoerer en major (jeg holdt paa aa le meg ihjel den dagen jeg fikk i oppdrag aa kjoere Major Butt... hehe) til Frankfurt tidlig neste morgen. Greit sier jeg, og gaar.

Det foeles saa godt aa ha gjort et skikkelig dagsverk. De sier naa at det skal bli travelt i februar. Vi faar se, sier jeg...

11 kommentarer:

Liv Iren og Håkon sa...

uff!! Du jobber skikkelig hardt altså!! Hvordan holder du ut?? Kanskje jeg skal "joine" luftforsvaret?? Trodde liksom å tjene fedrelandet skulle være LITT fysisk krevende iallefall!! Men må si jeg er litt imponert av at du klarer å finne frem til der du skal med bil og sånn.. Det vet jeg ikke om jeg hadde klart..

silje sa...

Herlig!

...Og no er du altså i Disneyland, utan underteikna. Hardt liv du har. :)

Snakkast!

Anonym sa...

Artig Trogiss! Og du som var så glad i tysk på neset! :-)
Føler du mangler noen norske tegn på tastaturet ditt. Hvis du gidder kan du skrive inn "koden" for bokstaven:
æ = æ
ø = ø
å = å

For stor bokstav:
Æ = Æ
Ø = Ø
Å = Å

Anonym sa...

OBS!
Koden blei gjort om...
tabbe...
små bokstaver:
æ = æ
ø = ø
å = å

For stor bokstav:
Æ = Æ
Ø = Ø
Å = Å

agk sa...

Major Butt? LOL!!!
Hørs ut til at du har akkurat så stressende dager som forventet ;)
Forsvaret er herlig.

Sveinung sa...

Hei Torgeir! Vil bare gratulera deg som onkel - igjen!

Sveinung

Anonym sa...

Du har det forferdelig tundt i Tyskland ser jeg! Bytte eller? Major Butt høres jo bra ut, kanskje jeg skal gifte mer med han, så blir jeg Fru Butt.. hmm!

Sikkerhets klarering - dvs det er ike så enkelt å komme på besøk alikevel? haha!

Blitt onkel igjen sen senere tid eler? Jaja!

Talast! Kos deg der nede!

Anonym sa...

Takk for respons, folks! For å svare på noen av tingene:
Andreas: Æ Ø og Å-problemet gjelder kun når jeg sitter nede på HQ og skriver, og det gjør jeg sjelden. Sitter stort sett her på det norske kontoret på kveldstid og diller med sånnt.
Og Dorthe: Sikkerhetsklareringa burde vel gå bra? Eller? Jeg kan jo ta ansvar for deg! :P

Anonym sa...

Du ta ansvar for meg? ingen andre som ville det, så da kan jeg love deg det at du tar på deg en særdeles stor oppgave! Hallo - hvor mange mannfolk er det som er der nede?? HAHAHAHA!

Liv Iren og Håkon sa...

er det mange mannfolk der?? kanskje jeg skal ta meg en tur!! hihi

Anonym sa...

Artig å lese om andre Motorpool-soldater! Høres ut som om dere har det nøyaktig like beinhardt som jeg hadde det September 2001 - Juni 2002.

Jo, hva er persen FAP-Ramstein? Hadde 47,5 min før siste Autobahn-biten inn mot Kaiserslautern åpnet. Nå bør 40 min være helt realistisk!

Hilsen
Iver Dybwad (rommet i enden av gangen, det med alle vinduene)