tirsdag, februar 14, 2006

Chamonix, France

Helga som gikk (10.-12. februar) var det igjen på tide å komme seg litt vekk fra Ramstein. Denne gangen var det de franske alpene, og småbyen Chamonix, som var reisemålet. Det ble slalåm, sol og blå himmel, utrolig natur og en fantastisk opplevelse.


Jeg må innrømme at jeg ikke akkurat tok initiativet til over 5 og en halv time i bil, kun for å få stått litt på ski. Det tok mange forsøk på overtalelse fra de andre før jeg ga opp, og måtte innrømme at det kunne være deilig å gjøre noe spesielt i helga. Planene mine begrenset seg tross alt til utforsking av min nyinnkjøpte DVD-recorder - og selv jeg innså at det ble en litt for nørdete unnskyldning.

Jarl og Fredrik nyter lunch på tidenes dyreste fjellrestaurant, hvor brusen kosta over 80 kroner.

Og på ingen måte angrer jeg turen nå i ettertid - til tross for solbrenthet. Det var rett og slett helt fantastisk. Vi var fremme i 1-tiden fredag kveld, og fikk (etter litt om og men) et veldig greit og rimelig hotellrom midt i byen. Lørdagen brukte vi i bakken, og da vi var mette på sol og totalt utslitt i beina prøvde vi å finne oss nytt hotellrom. Det skulle vise seg å være vanskeligere enn anntatt. I en bitteliten alpeby, med like mange hoteller som det finnes innbyggere, var det ikke et eneste rom ledig i byen - vi lette i over tre timer! Til slutt dro vi til nabo-landsbyen, og etter litt om og men fikk vi tatt inn på et lokalt familiedrevet hotell... dyrt var det, og enkel standard, men vi var så trette og glade for å endelig ha fått en seng å sove i, at det ikke betydde stort. Søndagen tilbragte Jarl og Fredrik på brevandring, og var nesten over i Italia, og så dessuten rett bort på Europas høyeste fjell Mont Blanc. Jeg hadde en rolig dag, hvor jeg utforska den lille byen i stedet - beina mine protesterte mot mer ski.

Hverdagen blir bedre av slike opplevelsesturer.

16 kommentarer:

Liv Iren og Håkon sa...

Veeeldig fine bilder! Det så veldig gøy ut det der! Kvamskogen får konkurranse der altså!

Torgeir Hauge sa...

Sant nok, sant nok! Men vi tar en skitur til Kvamskogen i påsken, ikke sant? Eller skal du til Sætervika, kanskje???

Turid sa...

Jess, en kommentar fra Turid, tenker du... Men sorry... Må bare korrigere deg litt... Du skriver slalåm med o. Det er den engelske skriveformen. Ordet kommer faktisk fra norsk, og da bruker vi Å her i Norge. (Låm=løype) Så det.
Ellers så hørtes det kult ut på tur! Godt jobba av kompisene dine å dra deg med ;o)Jeg var på ski i Hemsedal i helga, og det var supert! Selv om jeg er stiv og mørbanka i heile kroppen etter to dager på telemark i bakken... Ring en dag, da!
Klem

Torgeir Hauge sa...

Takk for leksjonen, Turid. Jeg lurte faktisk litt på akkurat det der. Ringer deg en gang snart ja!

Ingar T. Hauge sa...

Se, han spiller fotball! Se, han står på ski! Ramstein har jo forandret min brors vaner til det ugjenkjennelige. Men tror ikke det er til det verre, akkurat:-).

Savner en rapport på hvor stor harddisk det er på DVD-recorderen din. For jeg regner med at den har harddisk...

Liv Iren og Håkon sa...

Jeg har faktisk aldri vært på en påskeleir i Sætervika, så har ikke planer om å begynne med det akkurat! Så en tur på fjellet i påsken kan vi godt ta. Har faktisk hytte der... (kvamskogen altså) jeg har til og med et ekstra snowboard hvis du vil prøve noe nytt. ;-)

Torgeir Hauge sa...

Først til Ingar: Harddisk er det selvsagt på recorderen min. 160 GB faktisk. Som sagt er det eneste minuset med slike spillere/recordere at de alle er låst i soner... jeg kan derfor ikke se amerikanske DVDer.

Så til Liv Iren: Vi får dra med oss Ingar og ta en tur til Kvamskogen da. Kanskje det er på tide å prøve snowboard nå? Uff og uff... dette kan bli pinlig!

Liv Iren og Håkon sa...

Deal! ;-)

Kamaget sa...

du lære aldri , du bli alti solbrent du hehehe;-) men ellers så høres det ut som konge tur... noen annet en regn blanda med snø og vind her i sølandsbyen....

Torgeir Hauge sa...

Som vanlig: Du har jo ikke hørt på meg du, Karen Margrethe. Problemet mitt bunner i at jeg ikke KAN bruke solkrem... det gir et enda værre resultat enn litt solbrenthet om jeg gjør det. Nemlig!

agk sa...

Har hørt om de derre restaurantene der. Horrible priser.
Men forresten: En i Hjelpekorpset her heter faktisk Jarl Fredrik :D

Jeg skal til Flachau i Østerrike i mars

Torgeir Hauge sa...

Kult! Jeg skal til Japan i mars! ;) hihi... du må besøke meg snart nå! Torp-Frankfurt Hahn er billig, som sagt!

Sveinung sa...

Hei hei. Detta såg kjekt ut du;) Vil og takka bloggen til Torgeir og Turid, som har lært meg å skrive slalåm med -å- :)

Kamaget sa...

så du må alti være solbrent?? hehehe... ha du plass til meg i bagen til Japan?

totliii sa...

snøbrett e bra.
du, eg e gla i deg.
eg har klart å legga bilde i profilen min! yeah!
men opera å blogger passe ikkje ihop. d va teit.
mGbyso!
klemzy!

Liv Iren og Håkon sa...

hei tone iren! morsomt at du kjenner torgeir altså!