onsdag, februar 01, 2006

På rundtur etter GPS-damas ønske

Tirsdag ble jeg sendt ut på oppdrag fra Ramstein til Eindhoven i Nederland. Det ble, på mange måter, en interessant tur.

Det hele startet så godt, været var fortreffelig, jeg fikk en av de beste bilene, samt en av de nyinnkjøte GPS-ene, og den amerikanske soldaten jeg skulle kjøre til militærflyplassen var hyggelig og pratsom. Vi kjørte nordover i god fart, med blå himmel og strålende sol - vel å merke ikke i ansiktet.

Etter å ha kjørt igjennom Belgia, og kommet inn i Nederland, så var vi vitne til en ganske alvolig ulykke i motsatt kjøreretning. Nå er det slik at når det først smeller på Autobanen - da smeller det virkelig! Køen strakte seg over flere mil, og jeg så for meg en lang tur hjem igjen.

Nå viste det seg at satelitt-vennen min visste råd! Hun førte meg elegant utenom den lange køen, litt lenger øst, til vi kom inn i en liten by kalt Venlo - helt på grensen til Tyskland. Her tror jeg planen var å føre meg trygt gjennom byen, og ut på sørsiden, hvor en ny Autobane ventet meg. Men midt inni sentrum bestemte hele navigasjonssystemet seg for å slutte å virke. Fortvilelsen var ikke så rent liten, ettersom jeg ikke hadde anelse om hvor jeg var, eller hvordan jeg skulle komme meg ut på rett side av byen. Til alt hell hadde jeg med meg kart, og fant til slutt ut hvilken retning jeg skulle i, og til og med (med litt rekognosering) hvordan jeg skulle komme meg ut på rett side av Venlo.

Kun 1 time forsinket, godt sliten, men betraktelig bedre kjent i området mellom Ramstein og Nederland, kom jeg tilbake til basen litt før kl. 21, etter 9 timer bak rattet. Puh!

I morgen gir jeg GPS-en en ny sjangse. Nå vet jeg hvor Reset-knappen er.

6 kommentarer:

Sveinung sa...

Ditt innlegg ble skrevet 4.08PM! Nå er klokka 3.42PM! Hvordan er det mulig? hehe..
jaja, kjekt med gps vell?

Anonym sa...

Virker som du har det knall Torgeir! Spennende da? Du har sikkert sagt og skrevet det mange ganger før, men hvordan fikk du denne tjenesten egentlig? Det er vanlig førstegangstjeneste, eller vel?

Og ja, min blogg er hjemmemekka. Eller det vil si at det er svogeren min som jobber med dette til daglig som fiksa det! ;)

Håper alt står bra til!

Ingar T. Hauge sa...

Ah, the untrustable technology, how foul thou art. La oss bare håpe at det ikke gjentar seg for mange ganger, da. Godt du hadde vanlig kart også, det kan jo vise seg svært nyttig det også (noe jeg ikke trenger fortelle deg...:-p ).
Ha en strålende dag, broder.
Ingar.

silje sa...

Eg har ønska meg GPS lenge. Faktisk heilt siden eg såg ein gammal mann fra et eller annet tettsted på vestlandet på Norge Rundt. Denne mannen reiste inn til byen med GPS i hånda. "Ja," knirka han; "no viser den at vi står på torgalmenningen, og det er jo akkurat her vi er. Sett sånt."

:)

Anonym sa...

så du viste ikke at det å trykke på reset knappen KANSKJE ville få deg tilbake på veien?? hehe! *mobbe Torgeir*
Jaja! Tekniske duppeditter er vel ikke alltis like lette å behandle?? ehhm? hehe!!

Kos deg! Talast vel en dag! Hva skjer i morra?? *hint*

Sveinung sa...

Torgeir! PÅ tide med oppdatering eller? Hehe, og du som klagde på meg! Du får ha en fortsatt flott dag;P
Sveinung