torsdag, mars 23, 2006

Japan, del I; Bra tur!

10 dager i Japan er i minste laget, men vi hadde flotte dager, fullstappet med ulike opplevelser. Her er noen små glimt.

(Alle bildene kan sees i større format ved å klikke på dem).


Her er vi i den store tempelbyen Kyoto. (Fra venstre; Fredrik, OP, Jarl og Torgeir). Som en kan se var ikke våren komt for fult enda, så det var litt brunt/grått. Likevel hadde vi et par-tre skikkelige vårdager. Imidlertid var ikke denne dagen en av de: vi ble møtt av snøstorm og greier, men dagen ble bedre etter hvert.


Vi startet med en folksom dag i Universial Studios, med køer på opptil 140 minutt. Tiden ble av japanske smågutter effektivt benyttet til Nintendo, PSP eller andre små spillkonsoller.

Denne ruinen står igjen som minne etter atombomben som amerikanerne slapp over Hiroshima 6. august 1945. I tillegg finnes, i tilknytning til dette, en fredspark og et museum. Veldig sterkt å se og oppleve. Meningsløsheten med atomvåpen, krig og menneskeskapt strid velter inn over en.

Jarl og OP hadde kjøpt Hawaii-skjorter kun for anledningen. Ikke en gang amerikanere kan se mer amerikanske ut.Vi bodde for det meste i min "hjemby", Kobe. Denne ligger strategisk, geografisk sett, midt i Kansai-regionen i Japan. Herifra er det enkelt og raskt å ta tog til store historiske byer og steder.

Himeji Castle er fra middelalderen, og det best bevarte slottet av denne typen i Japan.

Man blir ikke en skikkelig japaner uten at man har bidrat med penger til den japanske mafiaen - Yakuza - gjennom de mange støyende spillehallene, eller Pachinco, som de heter, mente Jarl. Han prøvde aktivt å skjønne spillet, og fikk god hjelp av de ansatte ved spillebula.

Til sist må vi ikke glemme de gode matopplevelsene, som jeg ser på som en god ramme rundt alle opplevelsene.
Fra venstre; OP, Torgeir, Jarl (med sushi i munnen) og Fredrik.

4 kommentarer:

Ingar T. Hauge sa...

Jeg får rent hjemlengsel, jeg...kom snart hjem med flere bilder og historier.

Må bare påpeke at Yakuza skrives med Y og at det heter Nintendo, ikke Nindendo.

Torgeir Hauge sa...

Bra du leser gjennom... går litt fort i svingene av og til. Begynner nesten å skjønne VGs journalister som skriver feil hele tiden...

Kommer snart hjem nå. Så på Crayon Shinchan i går. Dritløye! Måtte tjuvtitte litt bare. hehe. Og Lupin er og morsomt. Gled deg.

Liv Iren og Håkon sa...

Litt intern japaner-unge-humor der kanskje? hehe

silje sa...

den japanske mafiaen - Yakuza.

Eg tenkjer på boblebad.
...noko som leier tankane mine til frityrsteiking av potetpinnar

- eg er svolten