fredag, mars 03, 2006

U'r used 2 this, right?

Det begynte så smått på mandag. Siden har det tatt seg opp. Det er, som i Norge, snø vi snakker om. Fredag lavet det ned i flere timer, og alt dette hvite, ukjente skapte kaos - spesielt for de stakkars amerikanerne. Midt på dagen kunne den engelsk-talende radiostasjonen melde at alle fritidsaktiviteter resten av dagen var avlyst, samt at alle kinoer(!?) på basene i området holdt stengt inntil videre. De store bilene mange yankees kjører rundt i står på tverke overalt; på veien, av veien - ja til og med på skjeive på parkeringsplassen. Vi nordmenn kan ikke annet enn å flire litt av det.

Men sånn bortsett fra at vi, tross alt, takler "situasjon; snø" bedre enn amerikanerne, så er det ikke mye morro, spør du meg. All trafikk går treigere enn vanlig og passasjerer vi skal plukke opp på flyplasser rundt omkring er forsinket. Dessuten begynner jeg å bli lei av den samme frasen fra arbeidskolleger: "You have no reason to complain! You are from Norway, you're used to this, right? This must be like summer for you guys!". Haha...

6 kommentarer:

Liv Iren og Håkon sa...

Lille, søte snille Torgeir.. nå må du ikke skjære alle under en kam her! De amerikanerne på basen din er sikkert fra Florida eller noe i den dur, der man går i shorts året rundt. Tro meg, lenger nord, (f.eks i MN) er vi vant til myyye snø. Vi har en bra oppfinnelse som heter "snowdays", noe som betyr at man har fri fra skolen den dagen grunnet flak med hvite krystaller(også kalt snø) som har hopet seg opp på veiene. Da hører du ikke NOEN klage på snøen..

Ingar T. Hauge sa...

Amerikanere er ignorante i forhold til omverdenen, enten de er fra Florida, Minnesota, Ohio eller hvor som helst. De innbiller seg at isbjørner vandrer i Norges gater, og at vikingene lever i beste velgående og dreper by-isbjørnene dersom de blir for nærgående. Så bare bank litt vett inn i skallen på dem, kjære bror; du har min velsignelse. (PS: Du må gjerne legge vekt på bank-delen...:-) )

Anonym sa...

ja, snø har blitt et velkjent fenomen, spesielt her på østlandet den siste tiden. selv om vi er vandt til det, så kan vi hver dag lese i avisene om bilister som aldri lærer. havner på tverka, krasjer i filler. sånn er det bare. noen lærer aldri.

silje sa...

I Oslo såg dei på snøen og sa "Hm, se på all den snøen, gitt! Jaja, vi lar den bare ligge her midt i veien, vi." så alle dei gamle damene og forretningsmennene med lakksko gjekk på ræv (unnskyld uttrykket) midt i gatene.

Her snør det, men det kjører mange brøyte- og strøbiler forbi. (Når eg tenkjer meg om er vel desse to fenomena strengt tatt det same.)

Snakkast støtt og stadig!

Anonym sa...

Også må du huske det at Amrikanere får lappen bare de kan kjøre rundt et kvartal og perkere en bil, selv om det er metervis mellom alle andre biler!! HAHA! Og snowdays i MN er GENIALT!! Var jammen glad for det ja!!
Du får bare si det at det faktisk ikke er SÅ mye snø i Norge, bare det at vi er flinkere å kjøre bil! :o) Da får du nok noen på nakken, men det er GØY å mobbe de ovenpå amrikanerene! Du kan jo bare si at du tar med ddeg isbjørnen dere har i bånd i hagen neste gang. ;o)

agk sa...

Hvorfor stenger de kinoen når det snør? Er det liksom ikke naturlig å se film når det er hvitt og kaldt ute?