torsdag, mars 23, 2006

Japan, del II; Slutten for DNS

Den Norske Skolen (DNS) var min skole og lekeplass fra 2. til 7. klasse. I 1990 flyttet skolen inn i splitter nye lokaler på den splitter nye (kunstige) øya Rokko Island utenfor Kobe. I fjor sommer var det imidlertid slutt: På grunn av mangel på elever ble skolen nedlagt, og nabo-skolen Canadian Academy overtok tomta. Der skal de nå bygge ny gymsal, og rivinga av DNS var i full gang når jeg var der ute nå. Trist å se minnene bli lagt i grus på den måten. Og et 16 år gammelt bygg er ikke akkurat gammelt da. Men slik er livet.

7 kommentarer:

Liv Iren og Håkon sa...

Det var trist med skolen da.. Men det virker som dere ellers hadde en fin guttetur! (Sushi? Føler ikke rå fisk er noen delikatesse akkurat..)

Anonym sa...

Ser ut som dere haddeen kul tur! hehe! Kult med bildene..

Torgeir Hauge sa...

En av vestens største misforståelser om Japan er denne: At man tror sushi er rå fisk. La meg bare poengtere det: Det er det det ikke nødvendigvis. Sushi, ja, det KAN inneholde rå fisk, men trenger ikke. Sushi er nemlig betegnelsen på syrlig ris (litt eddik i), gjerne servert med de karakteristiske tørka sjøbladene rundt, og noe inni. Dette "noe" KAN altså være fisk, men like gjerne agurk, for å sette det på spissen.

Tror jeg må skive en egen sak om dette... hmmm...

Men slapp av, Liv Iren... du er langt fra den eneste som trodde feil her. Jeg møter hele tiden denne misoppfattelsen her i Europa. :)

Liv Iren og Håkon sa...

*litt flau over min egen uvitenhet*

Beklager misforståelsen, Torgeir.. Men så vet du òg at jeg ikke så er "bereist" innenfor matverdenen heller da. Jeg har jo for eksempel bare vært på kinesisk restaurant 1 gang i mitt liv. Ellers har det gått i italiensk/meksikansk. Hvis sushi ikke nødvendigvis inneholder fisk, så er det vel kanskje ikke så gale. Jeg liker jo ris... Hmmm, kanskje ikke det er så avskrekkede likevel da!

Torgeir Hauge sa...

Vi får heller ordne et måltid med sushi til deg en gang da.

Ingar T. Hauge sa...

Dette var rett og slett trist å se på...begynner jo nesten å bli sentimental og grine her, jo. Sabishi, sabishiii...:'(

Anonym sa...

Hej!

Jeg har selv været en elev på DNS. Godt nok var det i Shioya. Jeg var forbi skolen sidste å2, 2005. Og det var trist at nye bygninger i Shioya. Jeg fik at vide fra en Gaijin som boede på James Yama at DNS var solgt og lukket.

Trist at høre det om skolen.

Hilsen
Gammel elev.